Néhány képzettünket megkértük, hogy meséljenek nekünk a képzés mindennapjairól. 5 kérdést tettünk fel arról, milyen is PROGmastersesnek lenni.

 

Mi az, amit még nem értesz a tananyagból?

Nádor Judit: A legújabb témakört, a JavaScriptet még sokat kell gyakorolni, hogy jól tudjam használni.

Srenk Veronika: Minden nap van olyan rész, amit nem értek meg egyből, így gyakran a szabadidőmben is kódolással foglalkozom. De egyáltalán nem bánom, bevállaltam, hogy erre az időre minden mást a háttérbe szorítok, mivel szeretnék programozó lenni.

Borze Romero: Nagyon sok az anyag, és elég intenzív a kurzus. Egy tanárom egyszer azt mondta: „nem azért van a sok anyag hogy mindent fejből tudjunk, hanem azért, hogy ha bármire szükségünk van, tudjuk, hol keressük”. Én ezt vallom, és ha bármit nem értek, akkor utánakeresek. Bőven kapunk referenciákat minden olyan forráshoz, amivel a tudásunkat gyarapíthatjuk.

Nádor Judit

Srenk Veronika

Borze Romero

Mi okozta eddig a legnagyobb örömet a képzés ideje alatt?

N.J.: Igazából minden jól működő összetettebb kód sikerélményt okoz, és persze nagyon örültem az első vizsga eredményének is.

S.V.: Nagyon örülök, ha sikerül átlátnom az anyagot, és működő kódot írok. A pénteki közös projektmunkák is nagyon motiválók, hogy folyamatosan átbeszéljük asztalonként ki, mit, hogyan fog csinálni a közös feladatban. Mindenki nagyon lelkes, ami nagy lendületet ad a tervezéshez, kódoláshoz.

B.R.: A legnagyobb örömet az okozta, amikor megértettem egy komplex algoritmus működését, és utána le tudtam kódolni és alkalmazni egy feladat megoldásában. Napokig lefuttattam, újra és újra, annyira boldog voltam! 🙂


Hol szoktál ebédelni a környéken?

N.J.: Általában hozok magamnak , amikor mégsem, akkor a többiekhez csapódom, és együtt megyünk ebédelni valahova.

S.V.: Csoporttársakkal megyünk, általában CBA, gyrosos, de most hogy már meleg van, kiülünk a Deákra. Még fagyizni is van idő!

B.R.: A szomszédos boltban jó a kaja és barátságos áron van minden, illetve van a közelben egy gyrosos, ahol szerintem a város egyik legjobb tálja van.

 

Hogyan lazítasz a stresszes iskolanapok után?

N.J.: Hétközben legjobban kóruspróbán tudok kikapcsolni, amire hetente kétszer a képzés után este járok. Illetve egy-két pénteken már elmentünk a „diáktársakkal” sörözni/társasozni, hogy lazítsunk egy kicsit a sűrű hét után.

S.V.: Minden nap tekerek 18 km-t, és heti 2-3-szor elmegyek még edzeni is. Már rájöttem, ha valami nem megy a programban, nem szabad ráfeszülni, hanem később kell frissen, új ötletekkel nekiállni.

B.R.: Egyáltalán nem stresszesek az iskolanapok, ennek ellenére azért én is szoktam lazítani (bárki bármit is gondol :). Ilyenkor szeretek a családommal időt tölteni. Társasozunk, filmezünk és ha jön a jó idő, nagyokat kirándulunk.

 

Milyen könyvet olvasol most és miért?

N.J.: Jelenleg csak a tanfolyam egyik kötelező olvasmányát a Clean Codert, mert egy kicsit le vagyok vele maradva.

S.V.: Inkább sorozatot nézek. Ha olvasok, akkor a tanulnivalót olvasom.

B.R.: Most minden olyan könyv olvasása, ami nem a tanuláshoz kell, háttérbe szorult. Sok a tananyag, illetve sok olyan extra olvasnivaló van, ami érdekes és előre visz a fejlődésben.